Begeleiding overdragers

U vindt dat het tijd is voor een opvolger. Een van uw kinderen? Een van uw managers? Of misschien toch maar een opvolger van buitenaf aantrekken of het bedrijf verkopen aan een andere onderneming? Waar u ook voor kiest: u staat voor een nieuwe uitdaging die veel keuzemomenten kent.

Keuzes maken vereist inzicht en een heldere kijk op familie, bedrijf en eigendom. De Stichting voor het familiebedrijf biedt overdragers persoonlijke begeleiding bij deze keuzemomenten.

Waar kunt u zoal voor komen te staan?

Wilt u continuiteit van uw familiebedrijf of zoekt u naar alternatieven. Bij overdracht aan kinderen speelt de afweging tussen uw kind het beste gunnen, maar tegelijkertijd weten hoe moeilijk het is om het bedrijf goed op de rails te houden.

  • Hoe gaat u om met de situatie waarin u meerdere kinderen hebt die het familiebedrijf willen overnemen?
  • Hoe organiseert u effectief bestuur voor uw bedrijf?
  • Hoe gaat u om met gewijzigde eigendomsverhoudingen?
  • Waar liggen de competenties van uw kinderen? En hoe beoordeelt u dat?
  • Wat is uw eigen perspectief na overdracht van uw bedrijf?

Bij overdracht aan derden verliest u uw invloed op de richting van de onderneming maar is er wellicht wel de mogelijkheid om het bedrijf te vitaliseren en continueren.

Nieuw perspectief

Wij denken, dat een ondernemer een bedrijf is gestart of heeft overgenomen vanuit een positieve gedrevenheid. Bedrijfsoverdracht is wat ons betreft een nieuw hoofdstuk in uw ondernemerschap. Een hoofdstuk dat, mits goed geregeld, positief kan worden afgesloten.

We helpen u graag met het zoeken naar nieuwe perspectieven, voor uzelf, uw familie en voor het bedrijf.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten