Dit jaar nam Wijnands Bulk Care een enorme beslissing. Het oorspronkelijke familiebedrijf is, dankzij de zorgvuldige begeleiding vanuit Adcorporate, per oktober overgedragen aan Rhenus. Een grote, professionele organisatie in de transportwereld. Beide partijen kijken tevreden terug op het proces waarin deze overname tot stand is gekomen.

Belangrijke eerste stap
Harold en Miranda Wijnands, broer en zus, namen destijds het bedrijf van vader over en hebben samen meer dan 20 jaar aan het roer gestaan van Wijnands Bulk Care. Zowel Harold als Miranda voelen dat het tijd wordt om na te denken over de toekomst. Tijdens de oriëntatie naar mogelijkheden, bezoeken zij een masterclass over bedrijfsoverdracht in Uden. Daar spreekt Adcorporate over haar visie en werkwijze in een dergelijk proces. Na afloop van deze presentatie, nemen Harold en Miranda contact op met Adcorporate.

Adcorporate licht toe: “Tijdens het proces naar een bedrijfsovername is het belangrijk dat er vanaf het eerste moment sprake is van een goed wederzijds vertrouwen. En dat is er; Harold en Miranda besluiten Adcorporate als adviespartner in te schakelen. Ze spreken nog met andere adviseurs, maar zijn uiteindelijk overtuigd van de gedegen aanpak van het team van Adcorporate. Met dit besluit is de eerste stap gezet.

“Wij zijn voor onze klanten altijd beschikbaar, voor welke vraag dan ook. Een proces waarin je je bedrijf verkoopt, moet een proces zijn waar je 100% tevreden op terug kijkt.” – Berrie Abelen

Een professionele aanpak
Na de eerste strategische analyse, wordt besloten het adviesteam te ondersteunen met de inzet van het team van het Adcorporate-kantoor in Antwerpen. Een groot gedeelte van de werkzaamheden door Wijnands Bulk Care speelt zich namelijk in deze regio af. Het is namelijk van cruciaal belang dat elementen als wet- en regelgeving en fiscaliteit goed in beeld worden gebracht.

De uitvoering van de waardebepaling, het schrijven van informatiedocumenten en het op zoek gaan naar geschikte kandidaten. Het zijn allemaal facetten die aan bod komen in het proces naar een verkoop toe. Het team van Adcorporate zoekt in eerste instantie naar strategische partijen die de markt al kennen. Uiteindelijk gaat men in gesprek met Rhenus, waarbij er direct sprake is van een open contact. Dit is mogelijk gemaakt door de zorgvuldige voorbereiding; vanaf het eerste moment zit het bedrijf Rhenus als serieuze gesprekspartner aan tafel.

Een juiste combinatie
Wijnands Bulk Care is een meerwaarde voor de bestaande business voor Rhenus. Door de locatie en het specifieke wagenpark (gekoelde kippers).Bij het realiseren van de verkoop per 1 oktober is Rhenus voor 80% eigenaar van Wijnands Bulk Care, waarbij Harold de komende jaren aanblijft. Een belangrijk besluit voor Rhenus, want zij hebben een sterke wens de overdracht zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Niet alleen voor de bestaande relaties maar zeker ook voor het personeel, waarbij een aantal werknemers al meer dan 40 jaar in dienst is.

Tevreden eindresultaat
Door de zorgvuldige selectie van partijen en onderhandelingen, kijken Harold en Miranda tevreden terug op de bedrijfsovername. Ze zijn ervan overtuigd dat het een juiste stap is in de toekomst, zowel voor Wijnands Bulk Care als voor hen persoonlijk.

Adcorporate kijkt terug op een succesvol verlopen proces. Natuurlijk zijn zij trots op de positieve ervaringen van Wijnands Bulk Care. “We hebben het gevoel dat er altijd iemand klaar stond voor ons. Op alle vragen hebben we een goed antwoord ontvangen, op ieder moment”, licht Harold toe. Tijdens een evaluatie vertelt Miranda: “Ik heb het hele traject dat erg intensief was, als zeer prettig ervaren. De fijne samenwerking met Adcorporate heeft tot het gewenste resultaat geleid”.